Øllebrød m. topping

Øllebrød m topping (vanilieskyr, nødder, appelsinsaft og bær)

Bræk rugbrøden i stykker med fingrene. (ca 2-3 skiver pr person)

Skær dadlerne i små stykker (ca 1-2 dadler for hver skive brød)

Put begge dele i en gryde og hæld vand over, så det lige akkurat dækker.

Lad det stå og trække min. 1 time (evt over natten, hvis det skal spises til morgenmad)

Koges op og smages til med lidt citron.

Serveres med presset appelsinsaft, vanilieskyr, hakkede nødder og friske bær (eller frugtsalat)ølle

 

Torskerogn på 3 måder

torskerogn

De fleste af os kender torskerogn som pålæg: skåret i skiver og lagt på et stykke rugbrød, sammen med oceaner af remoulade.

Men, der er mange andre muligheder i den sunde torskerogn. Hvad med at prøve de her tre eksempler?

alle opskrifter er til en person.

Torskerognsdip, med gulerødder og chili tortilla:

100 gr torskerogn og 50 gr skyr røres sammen. Tilsæt, salt, peber, tabasco, citronsaft og evt smokey chipotle (fra heins) efter humør (jeg kan bedst lide den har lidt bid).

serveres i et glas, sammen med 200 gr gulerødder i stænger, og en chili tortilla, skåret i trekanter.

Spidskålssalat med torskerognscreme og avocado:

100 gr torskerogn røres sammen med 20 gr olie (jeg foretrækker en hjemmelavet hvidløgsolie) et par spsk citron og en smule dild. Dette kan gøres i god tid – den vinder kun ved at stå og trække.

Spidskål og iceberg snittes fint. En halv avocado udstenes og smøres med citronsaft.

30 gr rugbrød ristes og skæres i tern.

Det hele anrettes på en tallerken og drysses med 10 gr ristede græskarkerner, og evt lidt rød peber.

BEMÆRK: Fedtprocenten er høj i denne opskrift, men sørger du for at bruge en god og sund olie er det ikke et problem.

Stegt torskerogn med kold sauce og æg:

100 gr torskerogn steges på en oliesmurt pande.

100 gr skyr røres med 1 spsk kapers og 2 spsk hakkede cornichoner. Smages til med salt, peber og citronsaft.

1 kogt æg pilles og skæres i både. 30 gr rød peber snittes.

anrettes på en tallerken.

Jeg synes denne ret er virkelig god som aftensmad, med kogte kartofler til.

Ovnbagt rødspætte med rejer og spinat

ovnbagt rødspætte

1 portion:

150 gr rødspætte puttes i et ovnfast fad og overhældes med ca 1 dl tynd bouillon (1/5 terning) citronsaft og krydderier efter ønske.

Bages i ovnen i ca 15 min v 200 grader

Kog 50 gr frost ærter og 50 gr frost majs.

Kog 100 gr kartoffel.

100 gr frostspinat optøes på en pande, hvorefter der tilsættes 10 gr hakket mandel og 25 gr smøreost (i dette tilfælde pikantost) Når osten er smeltet er det klar.

Spinatblandingen lægges på tallerkenen, fisken lægges over, og der drysses med 50 gr rejer og 5 gr hørfrø.

Majs, ærter og kartofler serveres sammen med.

Væsken fra fiskefadet bruges som sauce.

 

Ingrediensliste:

150 gr rødspættefilet

50 gr rejer

100 gr kartoffel

25 gr smøreost

50 gr majs

50 gr ærter

100 gr frost spinat

Lidt boullion

10 gr mandel

10 gr hørfrø